Ajankohtaista

Hiihtolomalla ei ole hoitokerhoa!

Hiihtolomalla (vk 8) ei ole hoitokerhoa, kerho jatkuu viikolla 9 normaalisti.
Aikuisten heppakerho pyörii kuitenkin myös viikolla 8!

Julkaistu

Ratsastajan oheisharjoittelu-iltapäivä

pastedGraphic.png

Kenelle: hevosratsastajille (ikäsuositus yli 12v), sopii erityisen hyvin myös sennuille

Mitä?

Heponiityssä ratsastaville räätälöity iltapäivä. Iltapäivä alkaa lyhyellä infolla ratsastajan oheisharjoittelun merkityksestä ja ratsastuksen lajianalyysin mukaisesta harjoittelusta. Kuntosalin puolella ohjaaja opettaa muutamien ratsastajalle sopivien pääliikkeiden tekniikkaa. Osallistujat saavat harjoitella kuntosalilla oman kuntotason mukaisesti. Kuntosaliosuuteen meille on varattu noin tunnin verran aikaa. Toinen tunti käytetään ryhmäliikuntasalissa kehonhuoltoon ja rentoutumiseen. Osio on rauhallinen, miellyttävä ja mahdollisesti silmiä avaava: löytyykö kireyksiä, miten niitä voisin availla?

Harjoittelun jälkeen salilla pääsee suihkuun ja infrapunasaunaan. Ota mukaan sisäliikuntavarustus, juomapullo ja peseytymisvälineet.

Aika: la 13.4. klo 14-16

Paikka: Kuntokeskus Locomotion, Hämeenkatu 23, 11100 Riihimäki www.locomotion.fi

Ohjaaja: Tanja Viitamäki, Auktorisoitu Personal trainer, fysioterapeutti AMK-opiskelija

Hinta: 12€ / osallistuja, maksu tilille FI19 3131 3001 2082 22 viimeistään 5.4.  Kirjoita viestikenttään ”osallistujan nimi ja 13.4.”

Sitovat ilmoittautumiset: hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com viimeistään 30.3.

Lisäksi:

  • Locomotion sijaitsee n. 500 m:n päässä rautatieasemalta ja ilmaista pysäköintitilaa on lähellä 
  • Halukkaat voivat ilmoittautua mukaan yhteiseen ruokailuun läheisessä thaimaalaisessa ravintolassa. Tsekkaa ruokalista: www.naascuisine.fi
  • Ruokailun jokainen maksaa paikan päällä itse. Ilmoita myös osallistutko yhteiseen ruokailuun, jotta osaamme tehdä pöytävarauksen.
Julkaistu

Kilpailuja maaliskuussa: este- taito- ja koulukisa

Kevätkauden ensimmäiset estekisat ovat lauantaina 9.3. ja koulukisat sunnuntaina 31.3.  Molempien kisojen kutsut löytyvät täältä. 

Sunnuntaina 10.3. on taitokisat poni- hevos- ja keppariratsukoille!

Taitokisan kutsu. 

Julkaistu

Muistutus vakuutuksista!

Näin vuoden alussa on aika taas muistuttaa ettei Heponiityn Ratsastuskoulu vakuuta ratsastajia eikä hoitokerhoissa kävijöitä.

Suomen Ratsastajainliitolla  on vaihtoehtoja vakuutuksille, jotka ovat voimassa kaikilla SRL:n valvomilla talleilla. Tietoa vakuutuksista.

Julkaistu

Pineryhmätunteja!

Riitan koulutunteja tiistaisin klo 20-21 ja keskiviikkoisin klo 16-17.

Tunneille mahtuu kuusi ratsukkoa.

Lindan estetunteja lauantaisin klo 14-15. Tunneille mahtuu viisi ratsukkoa.

Koulu- ja estetunnit alkavat viikolla 2.

Hinnat:

1 tunti 46 €

2 tuntia 90 €

3 tuntia 120 €

4 tuntia 156 €

5 tuntia 190 €    (jos käy useammalla kuin viidellä pienryhmätunnilla, on tuntihinta tuolloin 38 €)

Ilmoittautumiset Jahnulle ja Lindalle tallilla, tai sähköpostilla hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com

 

Julkaistu

Kilpailusääntökoulutus 2019

Aika: Sunnuntai  3.3.2019  klo 10.00 – 16.00
Paikka: Hyyppärän Kartano, Hyyppäräntie 31, 05800 Hyvinkää
Järjestäjä: Hyvinkään Urheiluratsastajat ry
Kouluttaja: Sari Ukkonen  (SRL:n kouluttaja, B-puheenjohtaja tuomari (RE), FEI:n stewardi
                        (Level  2: KO +  RE + PARAKO), valjakkostewardi

AIOTKO  KILPAILLA? KILPAILETKO  JO?
TAI  HALUATKO  VAIN  TIETÄÄ  ENEMMÄN KILPAILUSÄÄNNÖISTÄ  TAI  PÄIVITTÄÄ  TIETOJASI? 

TERVETULOA KILPAILUSÄÄNTÖKOULUTUKSEEN, JOSSA LAJEINA KOULU- JA ESTERATSASTUS.

Kurssin sisältö:  SRL:n Kilpailusäännöt D-kilpailulupaan vaadittavalla tasolla (Kilpailuluvan jo omistaville toimii hyvänä kertaus- ja sääntöjen päivityskurssina), TTT ja sääntömuutokset 2019 (KSI + KSII + KSIII).

Hinnat (sis. myös keittolounaan sekä  iltapäiväkahvin ja kahvileivän):
*  Ilmainen HyvUra ry:n jäsenille
*  30 e (SRL:oon kuuluvien muiden seurojen jäsenet)
*  15 e (alle 15 v. ratsastajan huoltaja )
    HUOM!  Alle 15 v. ratsastajan kanssa kurssille on osallistuttava  vähintään 1 huoltaja/aikuinen.
*  40 e (muut)

Tilaisuus on avoin kaikille kilpailusäännöistä kiinnostuneille, olitpa kokenut kilpailija, hakemassa ensimmäistä kertaa kilpailulupaa tai muuten vain kiinnostunut kilpailusäännöistä!

Ota mukaasi kurssille vuonna 2019 voimassa olevat kilpailusäännöt: KS I (Yleinen osa), KS II (koulu) ja KS III (este).
 sekä aluemestaruuskilpailusäännöt http://www.ratsastus.fi/prime165/prime102aspx
 ja tutustu näihin ennakkoon!

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään keskiviikkona 27.2.2019 sähköpostitse:
sari.ukkonen@auron.fi. 

Kurssimaksut maksetaan käteisellä kurssille tultaessa (varaathan tasarahan!)
Peruutukset ilmoittautumisajan päättymiseen mennessä:  sari.ukkonen@auron.fi.
Ilmoittautumisajan jälkeen tehdyistä peruutuksista laskutetaan jälkikäteen 10 e/hlö.

Kurssin hyväksytysti suorittamisesta saa todistuksen. Osanottajien enimmäismäärä on 40 hlöä. 

Koulutus toteutetaan, jos osanottajia on vähintään 10. 

Tiedustelut: Sari Ukkonen, sari.ukkonen@auron.fi,  040 – 930 6257

TERVETULOA KOULUTUKSEEN !

Julkaistu

Sennukisojen innovaatiovadista poimittua!

Kiitoksia vielä kaikille osallistujille hienoista suorituksista ja onnittelut voittajille ja sijoittuneille. Illanviettokin sujui isolla porukalla rattoisasti.

Ilta ei mennyt vain seurustellessa vaan kaikki osallistujat ahkeroivat kirjaten ylös toiveita, parannusehdotuksia ja kehityskohteita koulun toimintaan, kiitos kaikista tuotoksista!

Niitä on nyt pohdiskeltu puolelta ja toiselta. Tässä yhteenveto ideoista:

Lyhyen taustatyön ja hetken pohdinnan jälkeen tultiin tulokseen, että Saksalainen sisäoppilaitos ja geeniteknologian oppitunnit eivät juuri nyt valitettavasti mahdu ohjelmaan.

Työn alla on jo jonkun aikaa ollut ponien satularekin parannus, samoin ponilan valaistusta on jo katsottu ja tulossa ovat. Sen sijaan ponilan eristys ja lämmitys ovat vasta toivelistalla kustannuspoliittisista syistä. Lindan valtaistuinta ei etsinnöistä huolimatta ole vielä löytynyt, ehdokkaat ovat olleet aivan liian matalaprofiilisia ja epämukavia.

Pomppulinnantien kunnossapito on melko haasteellista ja sitä tapahtuu säännöllisen epäsäännöllisesti, vaikkei sitä ehkä aina huomaakaan, pahoittelut. Tien uudelleenpohjustus jää vielä vain toivelistalle, joka jo muutenkin on jo tosi pitkä lista. Vauhdin hidastaminen toimii siis toistaiseksi hyvänä keinona pomputuksen pienentämiseen.

Tallin edustan valaistus tarkoittanee P- alueen valaistusta…? On ollut ajatuksen asteella vasta. Vaatii budjetointia eli on paikallaan toivelistalla.

”Isommat ponit ennen hevostunneille siirtymistä” oli meidänkin kunnianhimoinen suunnitelma näitä uusia tiloja suunniteltaessa ja rakennettaessa, joka kaatui kolisten tuohon niin tavalliseen ongelmaan, rahaan ja sen vähyyteen. Vaatisi laajennusta halliin ja talliin (piirrustukset ja maksetut luvatkin tallin siipeen meillä jo oli), mutta edellä mainittu ongelma esti toteutuksen. Nykyiseen talliin ei mahdu lisää sisälle, halliin ei mahdu lisää rinkejä.

Toive isommasta ratsastustilasta jo nykyisillekin ponitunneille on mahdoton järjestää näissä puitteissta talviaikaan. Tai ei mahdoton, ennen klo 17 halli on lähes tyhjä, joten iltapäivisin esim. klo 15:45-17 on mahdollista järjestää ponitunteja koko hallin pituudella!!! Ja ponitkin voisivat tehdä huomattavasti enenmmän tunteja kuin nykyisin eli sitä resurssia on vielä käyttämättä =).

Aamutunteja järjestetään heti kun on tulijoita! Aamulla ratsastus on mahdollista jo nyt itsenäisen ratsastuksen myötä tai yksityistunneilla. Ja jokunen onkin tätä mahdollisuutta jo käyttänyt ja käyttää koko ajankin. Ryhmän perustaminen on kaatunut aina siihen, ettei yhteistä, sopivaa ajankohtaa ole löytynyt.

Iltapäivisin on nykyään pienet ryhmät tiistaisin klo 14:30-15:30 ja perjantaisin klo 15-16, näille tunneille mahtuu (lähes) aina mukaan.

Teorialuentojen ensimmäinen osuus on jo valmiina ja päivämäärät tässä! Tervetuloa!!!

Poni-ikäisten teiriatunnit on hyvinkin toteuttamiskelpoinen ja itseasiassa tärkeäkin asia, ”to do” listaan kärkipäähän heti. Iltapäivisin on jo mahdollista harjoitella käytännössä monia asioita lasten hoitokerhossa, mukaan vaan sinne!!

Sanna miettii hevosten jakamisen oppilaille päivittäin, välillä vaihdellaan ja välillä mennään samalla. Hevosten valintaan vaikuttaa moni asia; ensimmäiseksi tietysti ratsastajan koon on oltava sopiva hevoselle, mutta myöskin hevosten ja ratsastajien tempperamenttien on oltava kohtuullisen sopivat toisilleen, myös hevosen ja ratsastajan kokeneisuus vastaan kokemattomuus on otettava huomioon, hevosen kulloinenkin kunto on otettava huomioon suhteessa tuntien aiheisiin – hommassa on melko paljon säätämistä.

Tuntihevosten läpiratsastusta voisi varmaan lisätä, ainakin nuorempien kohdalla, mietintään.

Esteitä toivottiin enemmän, isoina ja pieninä ja maastoonkin. Sanna ottaa tunneilla esteet huomioon ja yritetään yhdessä saada aratkin innostumaan.

Maastoratsastuksessa on viime vuosina ollut trendi, että vain ”Tarmo ja Tarmon enkelit” ovat maastoilleet, muut eivät meidän käsityksen mukaan halua..?

Toivottavasti olemme väärässä, koska maastoratsastus olisi myös hevosille mahtavaa!!!

Maastoesteitä voidaan luonnollisesti mennä vasta kun ensin mennään maastossa muutenkin enemmän kuin nyt.

Maastoesteiden rakentaminen, jos kiinnostusta löytyy, ei ole sitten este toiminnalle, niitä saadaan rakennettua muutama vielä kohtuullisin kustannuksin niin kauan kun ei jouduta pohjustamaan hyppypaikkoja, mutta minne niitä saisi rakentaa onkin sitten toinen juttu. Heponiityssä ei ole juuri tilaa vapaana. Muiden maille ei saa rakentaa…

Jos saadaan ensi kesänä edelleen takalaidun vuokrattua, pidetään maastoesteiden rakentamistalkoot, onko tulijoita?

Poniagilityä ja hevosagilityä, myös aikuisille, voidaan ilman muuta järjestää, uskoisimme, että hevoset ja ponitkin tykkäävät ko. toiminnasta. Kiinnostuneet ilmoittautukaa rohkeasti Sannalle, niin etsitään sopiva ajankohta.

Aikuisten ponitunti ei ehkä onnistu, löytyykö alle 30kg painavia aikuisia, jotka mahtuvat ponisatulaan… Krista taitaa olla ainoita? Mutta hei; aikuisten lenkkitunti ja poni narussa mukana onnistuu kyllä! Ilmoittautukaa kiinnostuneet Sannalle, niin lähdetään lenkille ja samalla opetellaan myös varsojen Armin ja Sisu-muulin käsittelyä ja muut ponit lihavuus järjestyksessä mukaan.

Aikuisten puuhaleiri voidaan järjestää kevätkaudella, kiinnostuneet voivat katsoa jo tapahtumakalenterista vapaan ja porukalle sopivan viikonlopun (pääsiäinen sopii myös).

Aikuisten hoitokerho pyöriikin jo, rohkeasti mukaan toimintaan!!!

Ilman satulaa tunteja toki järjestetään, jos löytyy tulijoita!! ”Normaalitunnillakin” voi ratsastaa ilman satulaa, sen voi jättää satulahuoneeseen!

Myös mietitään muita mahdollisia teematunteja, vaikka sen naistensatulan hankkiminen ei ihan helppoa ole. Niitä, kohtuuhintaisia, kun ei markkinoilla niin montaa ole… WE tunteja mietittiinkin jo viime talvena mutta jäi sitten vielä mietinnän asteelle.

Ajo-opetus ei ihan ole meidän alaa mutta ponilla voidaan harjoitella. Ajovarusteita löytyy vain kahdet mikä rajoittaa järjestämistä ja nostaa osallistumismaksua… Vikellykseen tarvitsisi vikellyshevonen ja vikellysopettajakin… ja ajankohta voisi olla se iltapäivä kun sitä hallitilaakin on rajallisesti.

Valjakkoajon perusteiden opettamiseen teoriassa saan ehkä pitäjän helposti mutta kootkaa kiinnostuneet porukka, niin alan tiedustella ko. tyypin aikatauluja!

Aikuisten leikkitunnit järjestetään heti halukkaille!

Tehtäväradat aikuisille kisoihin voisi olla se matalan kynnyksen tapa saada aikuisia enemmän mukaan kisaamaan – loistava idea!!! Taitokisat poni- ja hevosoppilaille on 10.3.2019! Kutsu julkaistaan helmikuun aikana.

Putoamiskurssia ei uskalleta nykypäivän säädöksillä järjestää, sokkotunnit taitaa mennä myös tähän kategoriaan – joudutaan vankilaan.

Trampoliinia meillä ei ole, mutta siinä ehkä ideaa..?? Ostoslistalla aika moni asia kuitenkin ennen trampoliinia… samoin mekaaninen rodeo jää melko alapäähän ostoslistaa.

Linda voi meidän puolesta alkaa pitämään tunnit englanniksi, tuskin Lindaa haittaa..??

Instagramtili: instagram.com/heponiitynratsastuskoulu koululla on jo ollut jonkin aikaakin! Käykää tutustumassa.

Muutama frakki löytyy vuokrattavaksi tarvitseville jo nyt, mutta tuntuma on, ettei toiminta kannata…

Kahvioon kaiutin, josta kuulee opetuksen, on meidänkin tarvelistan yläpäässä, että toivoa on mutta ei toteudu vielä ihan lähiaikoina!

Uusi pitkänsivun peili maneesiin on jo tilattu! Peilin toimitusajankohtaa ei ole vielä ilmoitettu.

Jos tunnette ketään, joka haluaa mainospeilin maneesiin, vinkatkaa, meidän kyselyt eivät ole viime aikoina tärpänneet.

Poikien ponitunnille, jossa ei ratsasteta kulmiin, on heti aikaa, JOS LÖYTYY POIKIA!!!! Tervetuloa!!

Ponien 3. taso; pro ryhmä voidaan järjestää esim. iltapäiväaikoihin, koska tällähetkellä löytyy niin tavoitteellisia ja innostuneita poniratsastajia. Hienoa!!!!!

Ponityttöjen superäidit -ohjelmaformaatti olisi loistava! Kehoitan Superponiäitejä pikimiten hakemaan idealleen rahoittajaa, me annamme tilamme mielihyvin kohtuullisella korvauksella tai tarkemmin ajateltuna, korvauksetta, ohjelman käyttöön!!!

Minnan hevostenhoito ja käsittelykursseja tulossa jälleen helmikuusta, lisätään ohjelmaan vielä traileriin lastaus harjoitukset. Seuratkaa nettiä ja ilmoitustaulua! Kursseista kiinnostuneet, ilmoittautukaa jo alustavasti Jahnulle tai Minnalle, voitte myös vaikuttaa kurssiajankohtaan.

Ulkopuolisiin kisoihin on mahdollista osallistua Hyyppärässä ja Novassa. Kisaaminen ”korkeammissa luokissa” tai ”isommissa kisoissa” esim. 1 tason kisat, vaatii tietenkin ratsastajalta myös enemmän panostusta kuin kilpaileminen harjoituskilpailuissa kotona. Se vaatii aikaa ja rahaa ja erityisesti enemmän harjoittelua. Kilpailemisen perusajatus kun on, että tavoitteet asetetaan suhteessa harjoittelun määrään.

Tuntiratsastajien mestaruuksiin (ensi vuonna Tampereella 28.-30.6.) osallistumiseksi on jo sovittu pidettävän keväällä parit ”kvaaliluokat”, joissa on saavutettava kvaali% tulos ja joiden perusteella valitaan halukkaista joukkue.

Nyt ei muuta kuin harjoittelemaan tavoitteellisesti kaikki kiinnostuneet.

Teorialuentojen ensimmäisen luennon aihe on muuten TAVOITTEELLISUUS JA MITEN SE TOTEUTETAAN, VINK VINK!!! Tavoitteellisuus lähtee aina itsestä!

Ehdottomasti yhteisöllisyyttä halutaan mahdollistaa ja lisätä! HYVÄ HYVÄ!!!

Erilaisiin tapahtumiin järjestettäviä retkiä pyritään jatkossa järjestämään useammin, nyt on jäänyt vähän vähälle, pahoittelut siitäkin! Se ikuinen aikapula kun vaivaa…

Meille saa myös kertoa mitkä kisat ja mitkä tapahtumat kiinnostavat – menkään Kipaan katsomaan ensi vuoden kisatarjontaa ja hevosmediasta ja lehdistä löytyy muista tapahtumista mainoksia.

”Emman saaminen kurssia pitämään”. Sitä on mietitty kyllä jo aiemminkin, on tietysti kiinni ensinnäkin kiinnostaako Emmaa? Onko hänellä aikaa? Kisakausi on Saksassa käynnissä ympäri vuoden ja Emmalla paljon kilpailutettavia. Sitten se vielä, että löytyykö maksuhalukkuuta? Osallistujien on pystyttävä kustantamaan Emman lennot ja palkkaakin tunneista pitäisi hänen saada. Varovasti arvoiden puolen tunnin tai kolmen vartin valmennuksesta pitäisi olla valmis ja sitoutunut maksamaan yli 100 € + hevosvuokra…

Paljon hyviä ajatuksia ja ideoita! Kiitos!!!

Pääsääntöisesti järjestämme kaiken osaamisalueemme sisältä, johon löytyy osallistujia riittävästi, että se on kannattavaa meille.

Heitetäänkin pallo myös teille – kerätkää porukka, noin 6 hlöä minimi, riippuen asiasta toki, ja tulkaa ehdottamaan mitä haluatte harjoitella ja etsitään yhdessä sopiva ajankohta!

Vapaita aikoja teematunneille ennen joulua.

Julkaistu

Laadukas narureppu Heponiitty-painatuksella

Neljä väriä, hinta 15 €.

Mallikappaleet ovat nähtävillä Heponiityn toimistossa.

Jos haluat ostaa repun: voit maksaa käteisellä Jahnulle tai Lindalle tai maksaa repun etukäteen tilille FI19 3131 3001 2082 22, viestikenttään: ”ostaja, reppu, väri”.

 

 

Repun saa kuittia tai käteistä vastaan Jahnulta tai Lindalta.

Julkaistu

Junioreiden hoitokerho ja aikuisten heppakerho

Junioreiden hoitokerho 

Aikuisten ja nuorison heppakerho

Aikuisten heppakerhon helmikuun ohjelma:

Ti 5.2. Hoitotunti tallissa klo 18.30.

La 9.2. Teoria klo 14.30 tallissa. Sisu ja Armi. Varsanhoito käytännössä. Varsat pääsevät myös iloittelemaan kumputarhaan.

Ma 11.2. Hoitotunti tallissa klo 17.30.

Pe 15.2. Hoitotunti tallissa klo 17.30. Humppa & Pätkä: senioriponin yleishoito.

To 21.2. Hoitotunti tallissa klo 18.30. Humppa & Pätkä: senioriponin yleishoito.

La 23.2. Hoitotunti tallissa klo 13.30. Nimikkohevonen tai vastaava. Kertaus harjan, niskasiilin, hännän ja vuohiskarvojen siistimiseen.

La 23.2. Teoria klo maneesissa 15.00. Maastakäsittelyn periaatteet riimulla työskennellen. Muista ilmoittautua, jotta saat nimikkohevosesi :-)

Ma 25.2. Hoitotunti tallissa klo 18.00. Nimikkohevosen tai vastaavan varustetarkastus ja lämmönmittaus.

Ke 27.2. Hoitotunti tallissa klo 18.00. Nimikkohevosen tai vastaavan varustetarkastus ja lämmönmittaus.

 

Julkaistu