Ajankohtaista

Joululomalla ratsastamaan!

Joululomalle jäi vain pari vapaata tuntiaikaa:

ma 28.12.     klo 17-18  8 ratsukon ryhmä

ke 30.12.       klo 17-18  8 ratsukon ryhmä.

Hinta henkilölle jolla on kausikortti 36 €, muille 46 €. Näillä tunneilla voi käyttää myös 10korttia tai korvata käyttämättömiä kausikorttitunteja.

Ilmoittautumiset sähköpostilla hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com 

Pienryhmätunteja varanneet voivat maksaa tunnit etukäteen kausikorttiviitettä käyttäen.

Pienryhmätuntien hinnat: 

1 tunti 46 €

2 tuntia 90 €

3 tuntia 120 €

4 tuntia 156 €

Jos käy tiistain klo 20-21 koulutunneilla tai lauantain estetunneilla säännöllisesti, on joululoman pienryhmätuntien hinta 38 €/ h.

Franklin-pallotuntien hinta:

Neljä-viisi ratsukkoa 60 min 50 € / hlö, pienempien ryhmien hinnat löytyvät yllä olevasta linkistä.

 

Julkaistu

Ponipuuhakerho pienille lapsille arkipäivisin!

Tiistaisin klo 10-11:15

Keskiviikkoisin klo 13-14:15

Kerho aloittaa viikolla 46, tiistai 10.11. on ensimmäinen kerhokerta.  Syyskauden viimeinen kerhoviikko on 52 (ti 22.12. ja ke 23.12.) ja kerho jatkuu heti 5.1. alkaen.

Ponipuuhakerhossa hoidetaan Heponiityn poneja ja jokaisella kerralla ratsastetaan n. 30 minuuttia. Lisäksi tehdään ”tallitöitä”, leikitään ja jumpataan Heponiityn puuhevosilla, ynnä muuta hauskaa poneihin liittyvää ohjelmaa.

Lapsen mukana tulee olla oma aikuinen, vanhempi, isovanhempi tms. taluttamassa kun ratsastetaan ja mukana puuhaamassa ponin kanssa. Aiempaa kokemusta poneista ei tarvitse olla, kerho ohjaaja neuvoo ja ponit ovat kilttejä.

Kerhokerralle mahtuu 10 lasta. Heponiitystä saa ratsastuskypärän lainaksi, mutta oma pyöräilykypäräkin kelpaa. Vaatetus aina sään mukaan, sään salliessa ollaan aina ulkona ponien kanssa. Sadesäällä kumisaappaat ovat hyvä kerhokengät, pakkasella toppasaappaat.

Hinnat:

yksittäinen kerta 25 €

kolmen kerran sarjalippu 70 €

viiden kerran sarjalippu 100 €

Sarjalippu on voimassa 3 kuukautta ostopäivästä.

Ratsastuksen lisäksi kerhon ohjelmaan kuuluu mm:

 • ponien harjausta
 • ponien taluttamista
 • ponien letittämistä ja hienoksi laittamista
 • ponien kavioiden puhdistamista
 • satulan ja suitsien laiton harjoittelua
 • jumppaa ponin selässä
 • ponilan siivousta ja lakaisua yhdessä

Ohjelma vaihtelee viikoittain.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset:

puhelimitse 040 5634163 (parhaiten tavoitat meidät arkisin klo 15-16:30)

sähköpostilla: hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com

 

Jos varatulle kerhokerralle ei pääsekään, kannattaa siitä ilmoittaa tekstiviestillä.

 

Julkaistu

Korona-ajan ohjeistuksia

Koronatilanteen pahenemisen vuoksi ja jotta voimme jatkaa tunteja:

Pyydämme kaikkia Heponiityssä kävijöitä käyttämään kasvomaskia:

– tallissa

– ponilassa

– maneesin sisätiloissa, jos siellä on muita

– maneesin katsomossa, jos istuu alle 2 m etäisyydellä muista.

Kasvomaskia ei tarvitse käyttää ratsailla.

Ohjeita oppilaille:

Ponitunnit:

Ponituntilista löytyy ponilan ulko-ovesta ja maneesin aulasta, odottakaa tunnin alkua ulkona tai maneesin katsomossa (muistakaa turvavälit). Noudattakaa ponilassa opettajan ohjeita, jolloin vältetään ruuhkautumista.

Ponioppilaiden vanhempia pyydetään olemaan  auttamassa lastaan, että poniopettaja ja oppilas voivat välttää lähikontaktia.
Apua tarvitaan usein ponin varustamisessa sekä satulavyön kiristämisessä ja jalustimien säätämisessä.

Poniopettajat opastavat vanhempia oppilaan avustamisessa! 

Hevostunnit:

Tallissa kasvomaskin käytölle on vahva suositus,  turvaetäisyyksistä tulee huolehtia.  

Satulahuoneeseen vain yksi kerrallaan, välttäkää turhaa oleskelua tallissa.

Jos hevosesi on edellisellä tunnilla, odota tunnin alkua maneesin katsomossa tai ulkona.

Jos oppilas tarvitsee apua selkäännousussa, toivomme, että mukana tulee oma vanhempi tai vastaava henkilö avustamaan, jolloin oppilas ja opettaja voivat välttää lähikontaktia.

Jos hevosesi jatkaa tunnille myöhemmin:

 • jätä satula selkään, löysää vähän satulavyötä
 • ota suitset pois ja pese kuolaimet, jätä suitset harjapussinaulakkoon

Jos hevosesi ei jatka, hoida se normaalisti ja vie pihattoon kuten totuttu. Noudattakaa turvaetäisyyksiä hoitaessanne hevosia tunnin jälkeen.

Toivomme, että tallille ei tuoda kavereita tms. katsomaan tunteja, ettei kokoontumisrajoitukset rikkoudu. Tämä on todella ikävää, mutta tässä tilanteessa välttämätöntä.

Jos sairastut tai epäilet altistuneesi koronavirukselle, peru ratsastustunti! Tunnin voi korvata vaikka se olisi peruttu samana päivänä, jos peruuttamisen syy on covid-19  tai altistuminen virukselle.

Toivomme kuitenkin, etteivät oppilaat käytä tätä viimehetken peruutusmahdollisuutta väärin!

 

 

Suomen Ratsastajainliiton Koronaohjeistus 27.11:

Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla kiihtyneen koronavirusepidemian vuoksi viranomaiset ovat tänään asettaneet uusia rajoituksia ja antaneet suosituksia. Alla on kokonaisuudessaan SRL:n tiedote aiheesta.

Tallitoiminnassa suositellaan paluuta mahdollisuuksien mukaan keväällä hyväksi havaittujen toimenpiteiden käyttöönottoon.

 • Tallilla kävijöiden määrän rajoittaminen minimiin
 • Kokoontumisia eri tiloihin vältettävä
 • Maneesiin ei yleisöä
 • Ratsastustuntien pitäminen ulkona mahdollisuuksien mukaan erityisesti alueilla, joilla epidemia on leviämisvaiheessa.
 • Maskipakko muutoin kuin ratsastaessa
 • Hyvästä käsihygieniasta huolehtiminen
 • Turvavälien säilyttäminen myös ilman hevosta
 • Tallille ei flunssaisena

Liitteenä on keväältä tuttu Työterveyslaitoksen ohje tallien työntekijöille, josta voi soveltuvia osia ottaa käyttöön myös asiakkaita ohjeistettaessa. Tilanne koettelee kaikkien kärsivällisyyttä ja toivomme edelleen, että teillä riittää voimia toimia vastuullisesti epidemian leviämisen ehkäisemiseksi. Tilanne voi muuttua nopeastikin, joten seuraattehan myös aktiivisesti oman alueen AVI:n ja kunnan tiedotusta.

Kiitos!

Uusia rajoituksia voimaan 30.11. alkaen koronaepidemian hillitsemiseksi ja SRL:n suosituksia

 AVIn päätös 27.11.2020

Yli 10 hengen yleisötilaisuudet kielletään 30.11. alkaen
Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla

Kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kielletään Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla. Päätökset tulevat voimaan maanantaina 30.11. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin aluetta koskeva päätös on voimassa 18.12.2020 saakka, ja Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin aluetta koskeva päätös on voimassa 14.12.2020 saakka.

Enintään 10 hengen tilaisuuksia voi järjestää, mutta tällöin on noudatettava ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.

Lisätietoa: LINKKI

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä
linjasi uusia rajoituksia ja suosituksia alueellaan

Koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 26. marraskuuta uusia suosituksia ja rajoituksia epidemian leviämisen hillitsemiseksi alueellaan. Kolme viikkoa kestävän tiukennettujen rajoitusten ja suositusten ajan toivotaan pysäyttävän epidemian leviämisen alueella. Helsingin, Espoon ja Vantaan lisäksi myös Kauniainen ottaa käyttöön koordinaatioryhmän linjaamat rajoitukset ja suositukset. Rajoitukset ovat voimassa 30.11.–20.12.2020.

Lisätietoa: LINKKI

Suomen Ratsastajainliiton yleiset suositukset

Suomen Ratsastajainliitto kehottaa ottamaan viranomaisten määräykset vakavasti kaikessa ratsastukseen liittyvässä toiminnassa. Ihmisten terveys ja turvallisuus on Ratsastajainliitolle ensisijainen asia. Myös hevosten hyvinvoinnista tulee huolehtia. Suomen Ratsastajainliitto ei ole viranomainen, ja sikäli se ei ole määräysvallassa koskien tallien toimintaa.

Ratsastajainliitto muistuttaa, että kaikkien on syytä seurata tilannetta alueellaan aktiivisesti, ottaa määräykset ja suositukset vakavasti ja tehdä parhaansa epidemian leviämisen rajoittamiseksi.

Ratsastajainliitto suosittaa, ettei ratsastuskilpailuja järjestettäisi loppuvuoden 2020 vuoden aikana.

Yleisesti Suomessa talleilla kävijöiden määrä tulisi rajoittaa minimiin niin, että paikalla ei ole ylimääräisiä, ulkopuolisia kävijöitä, vain hevosten omistajat sekä vakituiset hoitajat ja ratsastajat. Kohtaamisten minimoimiseksi kävijät voidaan jakaa ajallisesti eri ryhmiin. Ratsastajien määrä tulisi rajata pieniin ryhmiin ja välttää lähikontakteja kaiken toiminnan suunnittelussa.

Suosittelemme terveysturvallisuuden edistämistä kaikessa tallitoiminnassa, kuten huolelliseen käsien pesuun ja lähikontaktien välttämiseen. Suosittelemme kasvomaskin käyttämistä muutoin kuin urheilusuorituksen aikana.

Tallilla kävijöiden rutiinit tulisi harkita niin, että ihmiset eivät kävisi turhaan tai oleskelisi pienissä yhteisissä tiloissa, kuten varustehuoneessa. Varusteiden säilyttämistä muissa kuin yhteistiloissa kannattaa harkita.

Tallille tai ratsastamaan ei pidä lähteä lainkaan, jos on flunssan oireita. Lähikontaktien välttäminen tulisi ottaa huomioon sekä tallin sisätiloissa että ratsastustoiminnan järjestämisessä. Tallien tulisi järjestää mahdollisuudet käsihygienian ylläpitoon käsidesin saatavuudella ja / tai käsienpesumahdollisuudella.

Suomen Ratsastajainliiton alueelliset suositukset

Suomen Ratsastajainliitto muistuttaa, että AVIn päätös on sitova Helsingin ja Uudenmaan sekä Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirien alueilla, mikä tulisi pitää ohjenuorana yleisten kokoontumisen suhteen ko. alueilla.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä 27.11.2020 julkaisemia määräaikaisia linjauksia tulisi noudattaa mahdollisuuksien mukaan Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella, sekä muilla paikkakunnilla, jotka soveltavat niitä alueellaan. Kasvomaskia tulisi käyttää muutoin kuin urheilusuorituksen aikana. Ko. kaupunkien osalta sisätiloissa keskeytetään harrastustoiminta ja kaikki yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta myös ulkona. Ratsastajainliitto suosittelee, että ratsastustunnit pidetään mahdollisuuksien mukaan ulkona.

HUOM! On erittäin tärkeää seurata oman alueen AVIn päätöksiä sekä oman sairaanhoitopiirin, kaupungin ja kunnan suosituksia ja ohjeistuksia.

Ystävällisin terveisin

Minna Peltonen

Tallitoiminnan kehittäjä

 

Julkaistu

Turvallisuuspäivitys

Turvallisuusohjeita hevosten hoitamiseen ja taluttamiseen:

Suosittelemme kypärän käyttöä hevosia hoitaessa!

Myös hevosia pihattoon vietäessä on suositeltavaa pitää kypärä päässä ja hanskat kädessä.

Vallankin liukkaalla säällä kypärä voi suojata jos liukastuu taluttaessa hevosta.

Hevosia hoitaessa ja satuloitaessa pidä pilttuun takanaru auki!

Narun alta ei ole turvallista sukeltaa hevosen luo tai käytävälle.

Suitsiessa takanaru kiinni, ettei hevonen peruuta käytävälle.

Takanaru laitetaan kiinni, kun hevonen jätetään pilttuuseen esim. odottamaan seuraavaa tuntia.

Ponikurssilaisia kehoitetaan pitämään kypärä päässä poneja hoitaessa! 

Hoitokerholaiset voivat käyttää vaikkapa omaa pyöräilykypärää hoitaessaan ja taluttaessaan poneja ja hevosia.

Turvallisuusasiakirja

Julkaistu

Pienryhmä koulu- ja estetunnit

Riitan koulutunnit tiistaisin klo 20-21, ryhmään mahtuu kuusi ratsukkoa.

Estetunnit lauantaisin klo 14-15

Estetunneille mahtuu viisi ratsukkoa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com

tai Jahnulle ja Lindalle tallilla

Hinnat:

1 tunti 46 €

2 tuntia 90 €

3 tuntia 120 €

4 tuntia 156 €

5 tuntia 190 €    (jos käy useammalla kuin viidellä pienryhmätunnilla, on tuntihinta tuolloin 38 €)

 

Julkaistu

Muistutus vakuutuksista!

Näin kauden alussa on aika taas muistuttaa ettei Heponiityn Ratsastuskoulu vakuuta ratsastajia eikä hoitokerhoissa kävijöitä.

Suomen Ratsastajainliitolla  on vaihtoehtoja vakuutuksille, jotka ovat voimassa kaikilla SRL:n valvomilla talleilla. Tietoa vakuutuksista.

Julkaistu

Junioreiden hoitokerho ja aikuisten heppakerho

Junioreiden hoitokerho toimii vielä viikon 43. Sen jälkeen kerho joudutaan ikävä kyllä laittamaan tauolle koronatilanteen vuoksi.

Näin ilmojen viilentyessä kerhotoiminta tapahtuu  tallissa, jolloin turvavälien pitäminen on vaikeampaa ja tallissa alkaa olemaan ahdasta.

Kun pääsemme taas aloittamaan kerhon, tiedotamme siitä tässä.

Alla olevasta linkistä löydät lisätietoa kerhon toiminnasta:

Junioreiden hoitokerho 

Aikuisten ja nuorison heppakerho

On tauolla joulu- ja tammikuun. Kevätkauden aloituksesta ilmoitetaan tällä sivulla.

Tässä yleisesti tietoa hevostaito- ja ratsastusmerkeistä. 

Merkkisuoritussäännöt 

 

 

  

 

 

 

 

 

Julkaistu