Ponitunnit

170515-suoritus2Ponitunnit myydään yleensä 10 kerran kursseina, jolloin oppilaalla on yksi tai useampi viikkotunti sopivan tasoisessa ryhmässä. Ponikurssikerran kesto on kokonaisuudessaan  1 h 15 min. Ponikurssijakson pituus saattaa olla myös 11 tai 12 kurssikertaa, riippuen syys- ja kevätkauden pituudesta. Koko kauden (elo-kesäkuu) ponikurssijaksoja on neljä.

Ohjelmaan kuuluu ponien harjaus ja varustaminen tunnille opettajan johdolla, sekä sen hoitaminen tunnin jälkeen niin ikään opettajan johdolla. Noin puolet kurssikertaan varatusta ajasta ratsastetaan.  Ponikurssille ei siis tarvitse tulla kuin noin  5 – 10 min ennen tunnin alkamisajankohtaa. Jos oppilaalla on kypärä lainassa Heponiitystä, kannattaa varata aikaa kypärän hakemiseen toimistosta ennen ponien luo menemistä.

Ponikurssien tavoitteena on opettaa lapsille ponien käsittelyä, ratsastuksen perusasioita ja olla ennenkaikkea hauska harrastus. Kun lapset poneista ulos kasvettuaan siirtyvät hevostunneille, on heillä usein hyvä perusistunta ja kyky käsitellä isoja hevosia itsenäisesti käytyään pienenä ponikursseilla.

Ratsastuksessa ja ponien/hevosten käsittelyssä on aina riskinsä, koska ponit ovat vaistojensa varassa toimivia eläviä olentoja. Oikeanlaisilla varustella ja opettajien ohjeita noudattamalla turhat riskit voidaan minimoida.  Riskien minimoiminen vaatii kurinalaista käyttäytymistä ja turvallisuussääntöjen noudattamista ponien ja hevosten kanssa toimiessa.

Tämän vuoksi olemme ottaneet käytännöksi suositella, että pienten lasten kanssa mukaan tunneille tulee aikuinen (tai esim. vanhempi sisarus). Pienellä poniratsastajalla voi olla myös turvallisempi olo kun uudessa ja jännittävässä tilanteessa on mukana tuttu aikuinen tai sisarus, tällöin hänen ei tarvitse jännittää sekä ponia että vieraan aikuisen kohtaamista yksin ja opettajan neuvoihin on helpompi keskittyä.

Ponien luokse ponilaan ei saa mennä yksin ilman opettajan tai muun henkilökuntaan kuuluvan lupaa. Ponituntien opettajat neuvovat mielellään ponikurssilaisten varusteita ja turvallisuusohjeita koskevissa kysymyksissä! Kysykää myös rohkeasti ponien käsittelystä, mikään kysymys ei ole turha!

Poniopetuksen tasoryhmät

Tuntien viikkokalenteri

Ponikurssien hinnat

Ponitunnille saapuminen

Mitä varusteita ponikurssille tarvitaan?

Tunnin peruuttaminen

img_0625

 

 

Hyvinkään Ratsastuskeskus Ky

Hyyppäräntie 127
05800 Hyvinkää

Puhelinpäivystys

arkisin klo 15 – 16.30
puh. 040 563 4163

hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com
hyvinkaanratsastuskeskus.fi

SRL ry

26b8267e30a16cdf2a39ac0e4c019f8c3ae72a22

SRL:n hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, laatutallimerkintä myönnetty joulukuussa 2015.

Marikoo kotisivut