Ponin hoito ennen ja jälkeen tunnin

Ratsastustunnille tultaessa

Ponit harjataan ja varustetaan ennen ratsastusta opettajan johdolla. Poniin tutustuminen sitä hoitaessa on tärkeä osa ratsastusharrastusta. Kun ei pelkää poneja niitä hoitaessa, saa varmuutta myös ratsastukseen.

Poni harjataan huolellisesti ja sen kaviot puhdistetaan. Harjasta ja hännästä poistetaan oljet tms. käsin. Jouhia ei harjata kovilla harjoilla, etteivät hännät ja harjat ohene liikaa.

Harjaaminen kannattaa aloittaa kumisukalla pyörittämällä, jolloin pöly ja irtokarvat lähtevät, sen jälkeen karvapeite harjataan sileäksi esim. jokaisen ponin harjapussista löytyvällä melko kovalla harjalla. Ponin pää harjataan pehmellä harjalla.  Harjaa koko poni, myös mahan alusta ja jalat aina ruununrajaan saakka ja tarkista ennen satuloimista, ettei satulanpaikalla tai satulavyön paikalla ole hiekkaa tms.

Jos huomaat ponissa haavan tms., ilmoita siitä heti poniopettajalle.

Tunnin jälkeen

Tunnin jälkeen poni taas harjataan esim. kovalla harjalla, jolloin sen ”karvat saa suoriksi”, jos se on esim. hionnut tunnilla. Jaloista harjataan hiekat ja pää pehmeällä harjalla. Kaviot puhdistetaan myös tunnin jälkeen.

Varusteiden puhdistus ja palautus paikoilleen tunnin jälkeen

Kuolaimet pestään ponilassa olevassa siihen tarkoitetussa ämpärissä. Suitset ripustetaan siististi omalle paikalleen, kuten myös satula laitetaan sille merkitylle paikalle satulakaappiin.

Heponiityn ponit kiittävät kun niitä hoidetaan!

 

Hyvinkään Ratsastuskeskus Ky

Hyyppäräntie 127
05800 Hyvinkää

Puhelinpäivystys

arkisin klo 15 – 16.30
puh. 040 563 4163

hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com
hyvinkaanratsastuskeskus.fi

SRL ry

26b8267e30a16cdf2a39ac0e4c019f8c3ae72a22

SRL:n hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, laatutallimerkintä myönnetty joulukuussa 2015.

Marikoo kotisivut