Ponitunnille saapuminen

Ponituntien ohjelmaan kuuluu ponin varustaminen ratsastusta varten, joten Heponiittyyn ei tarvitse tulla kuin n. 10 – 15 min ennen oman ponikurssitunnin alkua. Paikalle saa toki tulla myös aikaisemmin vaikka seuraamaan ratsastustunteja! Ponituntien opettaja on yleensä tallissa ”ponilassa” ennen ponitunteja, ellei hän ole pitämässä edellistä tuntia kentällä tai maneesissa. Poniopettaja jakaa ponit oppilaille ennen tuntien alkua, lista, josta ilmenee, minkä ponin saa, löytyy hevostallin puolelta ponilan oven lähellä olevalta ilmoitustaululta.

Ponien kannattaa antaa olla rauhassa ponilassa siihen saakka, kun poniopettaja antaa luvan mennä harjaamaan niitä.

Kun tulee ensimmäistä kertaa ponikurssille ponikurssin opettaja neuvoo mistä esim. kypärät löytyvät ja auttaa sopivan kypärän sovittamisessa. Jos omaa ponituntia edeltävä tunti on vielä esim. maneesissa, voi sinne mennä seuraamaan tuntia. Kulku maneesin katsomoon tapahtuu joko maneesin aulan kautta tai ”metsän puoleisen sivun” ovista, joista pääsee suoraan katsomoon.

Hevosten ja ponien opasteilla merkittyjä kulkuovia tallin puoleisella sivulla ei saa avata tuntien aikana, etteivät tunnilla olevat hevoset tai ponit säiky. Tuntia voi myös seurata maneesin kahviosta, sieltä näkee sekä maneesiin että kentälle. Ponituntia seuratessa kentän laidalla tai maneesin katsomossa tulee muistaa, että ponit ja hevoset voivat säikähtää mitä vain. Tuntia seuratessa tulee olla mahdollisimman rauhallisesti. Hallissa tuntia seurataan katsomosta, kentällä pidettävää tuntia voi seurata joko aidan vierestä tai ponikentän läheisyyteen sijoitetuilta penkeiltä.

Pienten sisarusten vaunut tulee sijoittaa niin, etteivät ne ole hevosten kulkureiteillä, esim. ovien tai kentän porttien edessä. Jos hevonen tai poni pääsee karkuun tallista tai kentältä/hallista, se luultavammin yrittää poistua tutun oven tai portin kautta, tällöin edessä olevat vaunut ovat vaarassa jäädä alle. Hevoset saattavat myös säikähtää vastaan tulevia vaunuja, kannattaa pysähtyä ja päästää vastaan tulevat hevoset tai ponit ohi, jos työntää vaunuja

Koiria ei saa tuoda maneesiin. Koirien tulee olla kytkettyinä tallialueella liikuttaessa.
Maneesissa ei saa tupakoida, tupakointi on myös kielletty kaikkialla Heponiityn alueella.

 

Hyvinkään Ratsastuskeskus Ky

Hyyppäräntie 127
05800 Hyvinkää

Puhelinpäivystys

arkisin klo 15 – 16.30
puh. 040 563 4163

hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com
hyvinkaanratsastuskeskus.fi

SRL ry

26b8267e30a16cdf2a39ac0e4c019f8c3ae72a22

SRL:n hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, laatutallimerkintä myönnetty joulukuussa 2015.

Marikoo kotisivut