Ohjeita ratsastajille

  1. Noudata palveluntarjoajan tai/ja tallin henkilökunnan antamia ohjeita. Tallin säännöt ovat tärkeitä turvallisuuden ja viihtyvyyden vuoksi.
  2. Ilmoita etukäteen (lomakkeella tai suullisesti) järjestäjälle mahdollisista liikkumisrajoitteista, sairauksista, allergioista jne. Näin järjestäjä voi varautua asiaan ja tarvittaessa muokata ohjelmaa sopivaksi. Ole rehellinen ratsastustaidoistasi.
  3. Ennen hevosen selkään nousua, laita ratsastuskypärä päähän ja kiinnitä se kunnolla. Huolehdi, että jalassasi on ratsastukseen soveltuvat jalkineet ja päälläsi asianmukainen vaatetus. Jos haluat tietää lisää asianmukaisesta pukeutumisesta ja varustautumisesta, tiedustele siitä opettajaltasi.
  4. Ratsaille noustessasi, hevosen on seistävä suorana paikallaan, paino kaikilla jaloilla, pää ylhäällä, ohjat lyhyinä. Tarpeen vaatiessa voit käyttää koroketta. Nouse satulaan hevosystävällisesti: älä töki hevostasi jalallasi kylkeen, äläkä rojahda satulaan raskaasti. Vietyäsi oikean jalan satulan yli, aseta jalkateräsi ensin jalustimeen ja laskeudu vasta sen jälkeen pehmeästi satulaan.
  5. Keskity ratsastukseen. Katso aina kulkusuuntaan niin, että pysyt ajan tasalla ja voit ennakoida tulevan tilanteen. Pidä ohjat pitkänäkin niin, että saat ne tarvittaessa lyhyiksi.
  6. Muista, että hevosen aistii helposti mielialasi, asenteesi ja tunteesi.
  7. Säilytä aina riittävä etäisyys edelläsi kulkevaan ratsukkoon. Jos ratsastat liian lähellä edelläolevaa hevosta, se saattaa ärsyyntyä ja jopa potkaista. Älä myöskään ratsasta toisen ratsukon vierelle. Tämä voi laukaista hevosissa kilpailuvietin.
  8. Pyri ratsataessa mahdollisimman kevyeen apujen käyttöön. Käytä kuitenkin apuja aina niin, että hevonen reagoi eikä kyseenalaista apujasi. Hevonen tarvitsee selkeät rajat.
  9. Jos putoat hevosen selästä, irrota ohjista. Älä jää raahautumaan hevosen mukana. Aidatulla alueella hevosen saa suhteellisen nopeasti kiinni. Jos joku muu putoaa hevosen selästä, pysy rauhallisena. Pysäytä hevosesi ja rauhoita sitä. Odota opettajan ohjeita. Älä huuda, jos säikähdät, hevonen voi pillastua kovista äänistä.

 

Hyvinkään Ratsastuskeskus Ky

Hyyppäräntie 127
05800 Hyvinkää

Puhelinpäivystys

arkisin klo 15 – 16.30
puh. 040 563 4163

hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com
hyvinkaanratsastuskeskus.fi

SRL ry

26b8267e30a16cdf2a39ac0e4c019f8c3ae72a22

SRL:n hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, laatutallimerkintä myönnetty joulukuussa 2015.

Marikoo kotisivut