Tuntien pakkasrajat ja pukeutumisohjeita

Periaatteessa tunnit pidetään aina ja pakkasperuutukset oikeuttavat korvaavaan tuntiin.

Peruuttamatta jätetty tunti,  vaikka pakkasraja ylittyisikin, ei oikeuta korvaavaan tuntiin.

Tässä ohjeet:

Hevostunnin voi perua samana päivänä jos pakkasta on – 20 °C tai enemmän. 

Tunnin voi itse perua Ratsukon kautta edelliseen iltaan klo 23:59 mennessä. Saman päivän pakkasperuutukset kannattaa tehdä tekstiviestillä. 

Jos tunteja yhdistellään, laitamme siitä viestin  tekstiviestillä.  Tarkistathan, että Ratsukossa on oikea puhelinumero!  

Voimme lähettää tekstiviestin Ratsukon kautta, jolloin se tavoittaa helposti kaikki samalle tunnille tulijat – edellyttäen että puhelinnumero on oikein.  Viestiin ei kuitenkaan voi vastata, joten jos viestissä lukee, että se tulee  Ratsukosta, älä vastaa suoraan siihen vaan erillisellä viestillä päivystysnumeroon 040 563 4163. Myös whatsapp-viestit tulevat perille!

Ponitunnin voi perua samana päivänä kun pakkasta on – 15 °C tai enemmän.

Kovalla pakkasella tunteja saatetaan yhdistää, jolloin Heponiitystä otetaan yhteyttä.

Voit myös itse ottaa yhteyttä ja kysyä tunneista jos pakkanen on kova.

Jos puhelinnumerosi on muuttunut sen jälkeen kun olet antanut yhteystietosi meille, ilmoitathan siitä! Jos epäilet, että meillä ei ole numeroasi, voit ilmoittaa sen tekstarilla tai sähköpostilla!

Vähän pukeutumisohjeita:

Pakkasella kannattaa huomioida, että ratsastaessa sormet ja varpaat palelevat helposti.  Paksut hanskat, esim. lapaset voi laittaa ohuempien sormikkaiden päälle ja ottaa pois vasta, jos tuntuu että sormet ovat lämpimät.

Kuoma-talvikengillä voi ihan hyvin ratsastaa!  Samoin toppahousuja voi pitää ratsastaessa!

Päällystakki kannattaa riisua tallissa hevosta varustaessa, ettei tallissa tule liian lämmin, takin voi myös riisua maneesissa, jos esim. alkuverryttelyn jälkeen tuntuu siltä, että tarkenee ilman takkia.

Kyprän alle on hyvä laittaa ohut kypärämyssy tai vaikka tuubihuivu suojaamaan korvia. Paksua pipoa ei kypärän alle kannata laittaa, kypärä ei enää sen kanssa istu oikein.

Ponila on ikävä kyllä kylmä, siellä kannattaa pitää takki päällä ja hanskat kädessä.

Pakkasella tallille tullessa kannattaa ennemmin ottaa vähän liikaa vaatteita mukaan kun liian vähän!

 

Julkaistu