Hevosten käsittelykurssi aikuisille

Käsittelykursseja järjestetään kysynnän mukaan. Jos olet kiinnostunut kurssista, ota yhteyttä. Voit myös koota oman porukan ja tilata kurssin, kurssin sisältöä on myös mahdollista muokata osallistujien toiveiden mukaan.  Kurssi järjestetään kun osallistujia on vähintään kolme.

             Hevosen luontainen käyttäytyminen; sen ymmärtäminen ja hyödyntäminen omassa hevosenkäsittelyssä.

Osa 1:
Hevosten käyttäytyminen vapaalla laumassa ollessaan.
Tarkkaillaan hevosten erilaisia käytösmalleja pihatossa/laitumella. Keskustellaan ja pohditaan miten kunkin hevosen käytös laumassa näkyy sen käytöksessä tallissa ja/tai ratsastettaessa. Miksi hevonen käyttäytyy ehkä erilailla? Miten käytökseen voi itse vaikuttaa, mihin asioihin ei ehkä voi/kannatakaan puuttua?

Osa 2:
Hevosen eleet ja ilmeet, oman kehonkielen käyttö.
Osa 1:n perusteella katsotaan miten hevoset käyttäytyvät kun ne otetaan pois laumasta pyöröaitaukseen. Pohditaan ja kokeillaan oman kehonkielen käyttöä ja hallintaa. Perehdytään hevosen eleisiin, opitaan ennakoimaan miten hevonen toimii seuraavaksi.

Osa 3:
Talutusharjoituksia.
Ensimmäisten osien perusteella toimitaan käytännössä. Parkki, liikkeellelähtö, peruutus, väistäminen. Turvallinen toimiminen hevosten kanssa maasta käsin.

Osa 4:

Hevosen käsittely tallissa ja erilaisissa hoitotoimenpiteissä.

Miten ”kesytän” hankalan tuntihevosen? Mitä asioita tulee ottaa huomioon vieraan hevosen kanssa? Tuntihevonen, kilpahevonen, varsa, ori – miten käsittely eroaa vai eroaako mitenkään?

Kurssin vetäjä: Ratsastuskoulun pitkäaikainen hevostenhoitaja Minna Katisko. Minnalla on lähes 20 vuoden kokemus ammattimaisesta hevostenhoidosta ja -käsittelystä.

Ilmoittautumiset Heponiityn toimistossa olevaan listaan, puhelimitse päivystysaikaan 040 563 4163 tai sähköpostilla: hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com

Kurssikerta järjestetään kun osallistujia on vähintään 3.

Hinta: 30 € / kerta tai 100 € neljä kertaa. Maksu etukäteen tilille FI19 3131 3001 2082 22, viestikentään ”käsittelykurssi + päivämäärät ja osallistujan nimi. Maksuvälineenä käyvät myös Smartum, E-passi, Eazybrake ja Edenred!

 

 

Hyvinkään Ratsastuskeskus Ky

Hyyppäräntie 127
05800 Hyvinkää

Puhelinpäivystys

arkisin klo 15 – 16.30
puh. 040 563 4163

hyvinkaanratsastuskeskus@gmail.com
hyvinkaanratsastuskeskus.fi

SRL ry

26b8267e30a16cdf2a39ac0e4c019f8c3ae72a22

SRL:n hyväksymä ja valvoma ratsastuskoulu, laatutallimerkintä myönnetty joulukuussa 2015.

Marikoo Kotisivuratkaisut